Minulý víkend se konala kvalifikace na HMČR mixu. Náš tým spadá do oblasti Morava, a proto jsme vyrazili na víkend do Brna. Čekali nás zde převážně brněnští soupeři, a to sice tři týmy z Left Overs a dva týmy z BUFU. Těchto pět týmů jsme pak na kvalifikaci doplnili my a Frkot. Zápasy se hrály ve velké hale VUT. Za což jsme byli všichni moc rádi díky její velikosti. Díky nasazení jsme se ve skupině potkali s týmy LO B a LO C, což nám dávalo slibnou šanci na dobré umístění už po sobotě.

Chupacabras : LO C (14:10)

První zápas jsme hráli s týmem Left Overs C. Tento tým se skládal z méně zkušených a mladých hráčů, a tak bylo potřeba hlavně soupeře nepodcenit. Věděli jsme, že nás budou chtít v úvodním zápase překvapit.

Zápas se nám podařilo začít dobře a hned po pár minutách jsme získali první break, a dostali jsme se tak do malého vedení 3:1. V polovině hrací doby byl soupeř ale stále v bodovém kontaktu a my jsme věděli, že nás čeká ještě těžký zápas. Během zápasu se na naší straně vyskytlo hned několik individuálních chyb, které nás vždy stály pohodlnější vedení. Až v samotném závěru se nám podařilo odskočit soupeři na rozdíl pěti bodů. Posledním bodem v zápase už soupeř pouze korigoval skóre na finálních 14:10.  A my jsme si tak připsali první výhru ve skupině.

Chupacabras : LO B (14:7)

Druhý zápas nás čekal až odpoledne a to s dalším z domácích týmů. Tentokrát to byl tým Left Overs B. Po prvním zápasu jsme věděli, že je potřeba se vyvarovat individuálních chyb, které nám v prvním zápase bránily v zajištění si většího náskoku a tak i kontroly zápasu.

Hned na úvod jsme se po chybách soupeře dostali do vedení 3:0 a tohoto vedení už jsme se nehodlali vzdát. To se nám dařilo až do poloviny utkání, kde bohužel zase přišly individuální chyby na naší straně. Naštěstí soupeř potrestal jenom jednu a my si tak dále drželi náskok. Závěr zápasu už byl díky chybám soupeře v naší režii a podařilo se nám donést všech pět posledních bodů a upravit tak scóre na konečných 14:7. Tímto zápasem jsme si taktéž zajistili první místo ve skupině a tím i nejlehčího soupeře do čtvrtfinále.

Chupacabras : BUFU B (15:2)

Poslední zápas dne bylo čtvrtfinále, ve kterém jsme narazili na tým BUFU B. Tento tým byl plný nováčků a přijel na turnaj hlavně sbírat zkušenosti. Věděli jsme, že se bude jednat asi o nejslabšího soupeře na turnaji, ale i tak jsme mu chtěli dát co nejlepší zápas, a proto jsme šli do zápasu s tím, že jde o stejně těžký zápas jako jakýkoliv jiný na turnaji.

Hned od úvodu zápasu jsme soupeře přehrávali a nedávali mu moc šance nás něčím překvapit. Dostali jsme se tím do vedení 4:0. Soupeř ale i tak makal na plno a díky tomu se mu podařilo překonat naší obranu a to hned 2x. Ke konci zápasu už jsme ale moc dalších šancí soupeři na skórování nedali a zvítězili jsme tak v posledním zápase dne 15:2.

Chupacabras : LO C (15:6)

V prvním nedělním zápase na nás čekal jeden z týmů z naší skupiny a to sice LO C, který ve čtvrtfinále porazil Frkot 12:11.  Ze zápasu ve skupině jsme věděli, že tento soupeř je velmi běhavý a je potřeba se vyvarovat individuálních chyb, které by soupeři dávaly možnost skórovat.

Na začátek utkání se nám zase podařilo soupeře přehrát a získat si tak lehký náskok hned od úvodu zápasu. Tento náskok se v první půlce zápasu postupně zvyšoval a zastavil se až na náskoku 7 bodů. V druhé půlce zápasu už se soupeř dostal do tempa a nedovoloval nám o moc zvýšit náš náskok. Utkání skončilo za stavu 15:6 a my se tak chystali na zápas o 1. místo proti týmu LO A.

Chupacabras : LO A (7:15)

Už před zápasem jsme věděli, že nás čeká nejtěžší soupeř na turnaji, který se rozhodně nebude chtít smířit s jiným místem než s prvním. Jednalo se o velmi kvalitní tým plný zkušených hráčů. Všichni jsme věděli, že pokud chceme pomýšlet na výhru, tak nesmíme dělat žádné individuální chyby, protože tento soupeř je bude nemilosrdně trestat.

Hned úvod utkání nebyl takový jaký jsme si přáli a dostavilo se hned několik individuálních chyb. A to soupeři dalo hezký náskok 3 bodů. My se ale nevzdávali a bojovali dál.  Bohužel se nám ale nedařilo náskok soupeře snižovat a tak se nám výhra v tomto zápase čím dál tím víc vzdalovala. V závěr zápasu už nám docházely síly a bohužel jsme se museli smířit s první prohrou na turnaji. Výhrou 7:15 si LO A zajistili postup do 1. ligy a nám tak nezbývalo nic jiného, než se rvát o poslední postupové místo v zápase o 2. místo.

Chupacabras : LO C (15:4)

V posledním zápase nás čekal už potřetí na tomto turnaji tým LO C. Na tento zápas nám už dorazila posila z Prahy a my jsme tak věděli, že nechceme ani pomýšlet na jiný výsledek zápasu než je výhra. Na zápas nás přijelo podpořit i několik nehrajících členů týmu, a proto jsme věděli, že jim musíme předvést co nejlepší výkon jen umíme.

Jako v předešlých zápase s tímto soupeřem se nám podařilo získat si náskok hned na úvod zápasu. Soupeř se snažil stačit našemu zápasovému tempu, ale my jsme byli odhodláni tento zápas  vyhrát bez jakýchkoli komplikací. Ke konci zápasu se nám podařilo soupeři dát 6 bodů v řadě a tím pádem jsme zvládli poslední zápas turnaje vyhrát v poměru 15:4. Tím jsme obsadili celkové druhé místo a zajistili si tak postup do 1. ligy.

Děkujeme všem soupeřům a i pořadatelům za super kvalifikaci a přejeme jim hodně štěstí ve svých ligách na závěrečném turnaji HMČR mix.

Hodnocení kapitána (Hop – Pavel Milička)

Turnaj bych shrnul jako splněnou povinnost vzhledem ke složení jednotlivých týmů.

Jednoznačně zasloužené první místo patřilo LO A jako favoritům – celým turnajem propluli bez škobrtnutí. Náš rozjezd byl pomalejší, způsobený především nesehraností starší a mladší části týmu, nicméně naše výkony měly vzestupné tendence a v boji o druhé postupové místo jsme nedali soupeři moc prostoru pro zdramatizování utkání.

Velké mrzení a zároveň varování pro finálový turnaj byl právě souboj s prvoligovým LO A, který se odehrával v úplně odlišném tempu než většina ostatních zápasů. Díky sérii nešťastných příhod jsme hned od začátku zápasu dali soupeři pohodlný bodový polštář a přes veškeré snahy jsme nebyli schopni vytvořit tlak, ze kterého by vznikaly chyby. Doufám, že to bude sloužit jako připomínka na finále, že hala je v tomhle neúprosná, a když soupeř umí přesně házet a rychle běhat, je jen málo prostoru na otáčení zápasů.

Teď se budeme snažit co nejlépe připravit na finálový turnaj, abychom se mohli pokusit do Žďáru v lednu přivézt jednu z medailí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *